Loading...

Måned: august 2016

Økonomisk rådgiver

Få tilbake livskvaliteten med en økonomisk rådgiver

Økonomiske problemer rammer mange nordmenn hvert eneste år. De fleste tilfeller havner man ikke i problemene med vilje, for hvem har ikke opplevd å komme bakpå med de faste regningene? Når man ikke klarer å hente seg inn den andre eller tredje måneden, er det enkelt å takke ja til en av de mange mulighetene for dyre forbrukslån. Det er nå symptomene til gjeldsproblemer begynner å oppstå.

Bør ord som økonomisk rådgiver og gjeld være tabubelagt?
Når man hører ordene gjeld eller økonomisk rådgiver, er det lett å trekke paralleller til «Luksusfellen». Dette mener vi i Debito er helt feil, når dette skaper et feilaktig tabu. Sannheten er at de færreste i Norge er gjeldfrie og de fleste av oss er avhengig av vårt arbeid og lønn for livets opphold.

Mange tror at siden man har økonomiske problemer, går man inn under kategorien «Luksusfellen». Majoriteten av våre tidligere klienter syntes det var flaut å ta kontakt med oss første gangen. Både på grunn av selve gjelden, men også at de så seg nødt til å kontakte en profesjonell økonomisk rådgiver.

Vi i Debito forstår tankesettet, men spesielt vi vet hvilke utfordringer man har når gjeldskrisen oppstår. For de fleste av oss er bare det å havne i en slik krise nok i seg selv. Når inkassoselskapene eller Namsmannen kommer på banen, tvinges man også til å forholde seg til en rekke lover og regler. Det er nå det virkelig begynner å bli vanskelig å få kontroll på situasjonen. Da kan det være smart og enklest å overlate dette til en økonomisk rådgiver med lang erfaring.

Hva gjør en økonomisk rådgiver?
Som økonomisk rådgiver sørger vi for at du får kontroll på situasjonen. Og du får svar og veiledning på alle spørsmål og ukjente problemstillinger du har hatt i lang tid.
Når vi har oversikt over din sak, vet også hvordan vi best skal gå frem for å finne den beste løsningen med kreditorene.
Når det har gått lang tid uten at du har å kunne betjene kreditorene, skapes det også mange mentale hindre for å ta kontakt på eget iniativ. All dialog med kreditorer overlates derfor til oss, og på den måten kan du overlate forhandlingene med kreditorene til oss som økonomisk rådgiver.

Klassiske tegn på at du bør kontakte en økonomisk rådgiver
– Du unngår å hente posten / åpne brevene
– Du har problemer med å fokusere på jobb eller fritid
– Du er stresset fra du våkner til du sovner
– Du sover dårlig om natten
– Du har skyldfølelse til enhver tid
– Du begynner å lure på om du er deprimert

Du skal ikke måtte la det gå så langt som noen av disse punktene, men dessverre er vi redd du kjenner deg igjen på én eller flere punkter. Vit at du kan løse problemene med å ta en uforpliktende prat med oss i Debito.
Ofte handler det om å få oversikten over situasjonen, samtidig som du får vite at det finne en løsning for alle, uansett hvor mørkt det kan se ut.

Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss!